Книги про форекс

 

„Ако търсите партньор за бизнес, намерете такъв, който допълва вашите качества и умения.“ – Джак Ма.

Тази публикация ще се опита да да даде синтезирана информация за това какво човек да изисква от своя брокер. За целта ще опишем някои основни термини.

Какво е пипс?

Промените в стойностите между различните валути се измерватт с единица, известна като пипс. Примерно, EUR/USD се промени от1,4100 на 1,4101 това се равнява на един пипс. Един пипс е четвъртият знак намиращ се на дясно от дробната запетая при котировките. Изключение от правилото е само японската валута. Йената е само с две цифри след дробната запетая. Всички валути притежават своя стойност. Това се използва при пресмятане на пипсовете за определена валута, например:

ЕUR/USD има котировка на 1.41

0.0001 = един пипс

0.0001/1.4100 = 0.0000709

Можете да очаквате приплъзване (неточност при изпълнение на търговските поръчки) в реална сметка за търговия. В демо сметка, ще видите точно изпълнение на поръчките през по-голямата част от времето.

Какво е лот?

Лот е сума от дадени дялове. Традиционно стойността един лот е  100 000 единици. Съществуват още мини, микро и нано лотове.

Мини лот е равен на 10 000 единици

Микро лот е равен на  1 000 единици

Нано лот е равен на  100 единици

Валутите е прието да се изразяват в пипсове. Ето пример за калкулиране на размера на един пипс за 100 000 единици:  

USD/JPY при курс 119.80 (0.01/119.80) х 100 000 = $ 8.34 за 1 пипс.

Какво е слипидж?

Слипиджът означава приплъзване и също оказва влияние върху всеки един от вашите търговски поръчки на входовете и изходите (независимо от това дали се изпълняват по пазарна цена или от отложените поръчки).

За да направите информиран избор, вие трябва да знаете какво може да очаквате от добрия брокер. От него вие може да изисквате да получите едно наистина справедливо изпълнение на поръчките, с отрицателно, както и положително приплъзване, което напълно съответства на текущата ликвидност на междубанковия пазар. Ще познаете надеждния брокер по това, че в неговата платформа околната среда за търговия винаги е напълно пригодена за печеливши сделки. Сигурният брокер, също така, изпълнява високи стандарти винаги, когато става въпрос за прозрачността на изпълнение на поръчките на всички свои клиенти. 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *