Календар форекс

„Ценността на идеята лежи в използването й.“ – Томас Едисон.

Всеки професионален търговец e добре да следи последните икономически събития в свой форекс икономически календар, тъй като най-важните новини може да доведат до тежки ценови колебания и нестабилност. Ключът към успешната търговия на трейдърите е да бъдат подготвени и календарът може да им помогне да имат по-добра представа за това какво се случва на пазара, за да направят най-добрите търговски решения.

Форекс икономическият календар е един от най-добрите инструменти за търговия, като позволява на търговците да придобият правилно разбиране за предстоящите пазарни световни събития. Календарът се състои от график за използване на различни икономически показатели, чрез които търговците могат да предвидят големите движения, които се появяват на пазара.

Най-влиятелните дати в календара включват доклад за брутния вътрешен продукт (БВП), решенията за лихвените проценти, неселскостопански ведомости за заплати, индекс за управление на инвестициите  (PMI) и индекс на потребителските цени (CPI). Форекс календарът дори включва доклади, заедно с тяхното въздействие върху световната икономика. В допълнение, икономическият календар съхранява резултатите от събитията и информацията за тях с точната им дата, час и относно различните валути, които ще бъдат включени в него.

Какви са показателите на икономическия форекс календар?

Оценка на политическата и социална динамика на икономиката, на базата на търсенето на валути, което води до забележими промени в подкрепа на сектора. Тези промени се разглеждат като показатели на валутния икономическия календар.

Растеж

Растежът на икономиката се измерва по отношение на нейния БВП. Това предлага кратко резюме за това колко добре различните компоненти се представят и дали те присъстват в очакваните условия или не. Защото, когато една икономика процъфтявал това води покачване на стойността на нейната валута. Ако тя не е в състояние да постигне желаните цели, това отрицателно отклонение става свидетел на цената на валутите.

Инфлация

Инфлацията се определя като увеличаване на цените на различните услуги и стоки. Централните банки предприемат мерки, за да повлияят на инфлацията, тъй като това може да рефлектира и на местните валути. В период на висока инфлация потребителите харчат повече за закупуване на същите услуги или стоки. Ниската инфлация може да ограничи заплатите заедно с инвестиционната перспектива и да доведе до застой цялостния растеж на икономиката.

Личните потребителски разходи се считат за реакция от страна на потребителя, за да се осъществи по-рано промяната в цената и да се интегрира в индекса за определяне на настоящата ситуация.

Индексът на потребителските цени е мярка за средната стойност на преобладаващите услуги или стоки. Докладите за индекса на потребителските цени се изготвят веднъж всеки месец.

Инфлацията се изчислява всеки месец, а след това в сравнение с нивото на инфлацията от същия месец и на предходната година.

Бизнес

Бизнесът е стълб на инвестициите и по този начин той играе жизненоважна роля в решенията на валутните търговци и дейностите на централните банки.

Индустриалното производство представляват реални цифри и по този начин то може да влияе на бизнес настроенията, които създават силно въздействие върху икономиката.

Индекс на бизнес активността са изследванията на закупуване на мениджъри от различни индустрии. Общи аспекти на този индекс са заетостта, новите поръчки, доставки, производството и бъдещото разширяване на индустрията.

Потребители

Продажбите на дребно представляват общият брой на стоки, които са били закупени от потребителите. Той се изразява чрез отчетите на стоки или индустрии, които допринасят най-много към БВП.

Потребителското доверие се фокусира върху няколко неща. Потребителите няма да харчат, докато и освен ако нямат защитена работа с работна заплата. Ако те трябва да се борят за своята работа, то това влошава икономиката.

 

3 thoughts on “Календар форекс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *