Форекс форуми

“Въпросът, който си задавам почти всеки ден е: “Правя ли най-важното нещо, на което съм способен?”… Ако не работя по най-важния проблем, който мога да разреша, няма да се чувствам добре от това, което правя.” – Марк Зукърбърг.

Тази статия ще се опита да даде повече информация за мотивационните и личните ползи, които ангажирането с форекс търговията може да донесе в живота на един човек.

Както всеки човек знае, Форекс представлява международния финансов пазар, предназначен за валутни транзакции. Въпреки това, тази статията, ще се опита да го разгледа не от позицията на набор от универсални финансови инструменти, които могат да бъдат полезни към днешна дата, а от гледна точка на основните мотивиращи фактори на живота в наши дни.

Опознаването на Форекс човек започва обикновено, заинтригуван от въпросите за целесъобразността на инвестициите. Изучаването му започва чрез мониторинг на различни информационни портали и форуми. Всеки ден знанието се увеличава, докато в един момент човек решава да се опита като начинаещ инвеститор да практикува форекс. След внимателен анализ на наличните посредници, той се спира на брокер. Изборът на брокер обикновено се осъществява на база наблюденията, които човек извършва върху информативните сайтове на компаниите, годините, през които те са на пазара и събирайки огромно количество положителни отзиви от форекс общностите.

Когато човек започне пътя си на инвеститор, той започва да се самоусъвършенства като търговец, но така усъвършенства и своята личност. Постепенно той започва да забелязва значителни промени на личността, проявяващи се в комбинация от фактори, които по-нататък ще бъдат обсъдени в статията.

На първо място, човек започва да отделя много повече време на процеса на обучението си. Ако преди е бил в състояние да прекарва времето си със седмици по абсолютно безполезен начин, то сега поне няколко часа на ден, той започва да посвещава на изучаването на аналитични доклади, анализи на инвестиционни стратегии и експертни становища. На практика, в бъдеще, това ново знание се явява основното му конкурентно предимство като специалист на форекс пазара.

На второ място, човек най-накрая започва да се занимава с планиране на свободното си време. Той вече има нужда по няколко пъти на ден да проследява резултатите от контрола, върху сметките, в които е инвестирал парите си. Ако трябва това да се постигне с хаотично и недостатъчно добре структурирано ежедневие, понякога е изключително трудно.

В резултат на това човек започва да записва всичките си дневни и седмични планове на хартиен или електронен носител и скоро забелязва, че започва да му остава много повече свободно време. Ето защо, Форекс, освен всичко друго, е и едно много добро средство за управление на времето, стойността на което винаги е било изключително недооценено.

На трето място, колкото и банално да звучи, в човек постепенно започва да нараства самочувствие като отговор на присъщата на трейдърите интровертност. Търговците започват да си дават сметка, че прекарват свободното си време много по-полезен и по по-добър начин за себе си, за разлика от по-голямата част от приближения им кръг от лица. По този начин, като преминава през значително количество информация и се занимава с много по-квалифицирани и компетентни хора, форекс инвеститорът, започва да приема своя стил на комуникация и начина си на мислене по съвсем различен начин. Тази промяна може да окаже положително въздействие върху бъдещето му израстване и усъвършенстване като цяло.

Четвърто, без зрънце съмнение, може да се твърди, че най-накрая форекс е в състояние ясно ми помогне на търговеца да избере бъдещия си начин на живот. Само за първите няколко месеца, той усвоява неща, които не се учат в университета, където се учи в продължение на поне четири години.

Движението на форекс графиките, промените във валутните курсове, анализът на риска и инвестиционните стратегии – всичко това изключително очарова новакът, който иска да се потопи в басейна пред него и да отвори нови обеми от информация и възможности.

В заключение на всичко описано по-горе, може да се отбележи, че включването във форекс пазара, е едно от най-значимите и най-забележителните събития, които могат да се случат с един човек през последните няколко години.

Откривайки любимото си занимание, човек започва да върви по пътя на истинското си, самостоятелно развитие. Той започва да се занимава с неща, които до сега е срещал, но са му изглеждали като суха теоретична материя. Става въпрос за стратегическото и тактическо планиране, които постепенно се превръщат във вектора на развитие на живота му. Така Форекс се превръща в най-добрата лична мотивация.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *