Как да печелим пари от форекс

„Великите художници копират, великите – крадат.“ – Пабло Пикасо.

Пътуването да станеш успешен валутен търговец не е кратко: необходимо е много обучение, опит и търпение! Успешните търговци на валута имат много постоянство, кураж и познания за пазара.

1. Наблюдавайте показателите, а не следвайте чувствата си!

Всеки търговец на валута, който планира да постигне успех в бизнеса с Международната валутна търговия, в крайна сметка трябва да реши да следва личните си наблюдения за пазара по всяко време. Търговските сигнали не са самостоятелни инструменти, а трябва да се използват внимателно в търговията.

2. Старайте се да проявявате гъвкавост спрямо пазарните промени!

Не съществува еталон по който да се държи валутния търговец, тоест няма стандартен модел, относно поведението му на пазара. Това е така, защото никой не може наистина да предскаже какво ще направи пазарът. Неговото движение се основава на вероятностите и пазарните сили на търсенето и предлагането. Въпреки това, тъй като валутният пазар се характеризира с висока волатилност, а не толкова обем, той е достатъчно податлив на вероятности по отношение на търсенето и предлагането.

3. Отваряйте позициите без емоционална пристрастност!

Необходимо е търговците да нямат емоционална пристрастност, тъй като това се превръща в пречка за постоянните печалби на форекс пазара. Емоциите не са достатъчно силни, за да могат търговците да заложат срещу тях капитала си за търговия.

4. Бъдете предпазливи, докато търгувате на пазара!

Нестабилността (летливостта) в един мащабен пазар е като нож с две остриета. То може да бъде полезно или вредно – всичко зависи от коя страна падате. Ако сте на атакуващата страна на меча, толкова по-добре за вас. Но ако паднете от другата страна волатилността ще отнеме целия ваш търговски капитал. Така че трябва да бъдете изключително предпазливи, когато пазарът го изисква търпеливо чакате сигнали, които потвърждават дали то ще променя посоката си.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *