Как да печелим от форекс

„Парите никога не стигат. на един не достигат два лева за хляб, на друг два милиона за яхта.“ – Неизвестен автор.

Какво става, когато човек стигне до осъзнаването на факта, че валутната търговия не винаги е успешна, но все пак иска да продължи да участва на валутния пазар? Тогава има две възможности: да продължи да търгуват самостоятелно, като едновременно с това се научим да търгува печелившо или да инвестират в PAMМ услуга. Целта на тази статия е да улесни трейдърите да изберат една от тези две опции.

Преди човек да започне да опознава Форекс пазара със сигурност възниква въпросът: да търгува сам или да инвестира наличните си средства в ПАММ сметка? Въпреки това, най-вероятно, този въпрос не се появява веднага, а едва след източване на първия депозит.

Защо? Защото всеки умен човек знае, че е в състояние да търгува точно толкова добре, (ако не и по-добре) отколкото който и да е мениджър. Така че няма абсолютно никакъв смисъл да се плаща такса управление за ПАММ сметка, защото, когато е независим търговец човек ще прибере в своя джоб всички приходи. Може би, не е чудно тогава, че съществува мнение, че всички инвеститори с ПАММ сметки са неуспешни търговци.

PAMM сметката е услуга, която обединява инвеститори и търговци, като позволява на първите да не са сами в търговията на Форекс, а на вторите – получаване на допълнителни доходи за успешното управление на инвеститорите във фонда.

Съществуват някои критерии, които е добре да бъдат взети под внимание при избора на формата на участие във Форекс. За предпочитане е изборът да се ръководи изключително от прагматични съображения, тоест, да не се взема под внимание вътрешния глас, който казва, например, трейдърите да се включат в самостоятелна търговия.

Може би, когато се решава дилемата да се търгува или да се инвестира, има два критерия, които е добре да ръководят избора на алтернативата:

  1. Доходност . Ако системата за търговия, която се е развила, бъде тествана на бек-тестове или демо сметка, а след това в малки количества с реални пари, то печалбата ще бъде по-голяма от тази на мениджърите на ПАММ сметки, най-вече, в случаите, в които е наистина добре изпълнена, а изводът ще бъде, че е препоръчително човек да отворите собствена ПAMM смета. Когато става дума за сравнение с ПАММ сметки, може да се спомене, че за сравнение доходността от търговските сделки няма да бъде с отделна ПAMM сметка, а част от портфейл от ПАММ сметки. Инвестирането в ПAMM сметка, същевременно е и малко рисковано, но правилата за формиране на портфейли на ПАММ сметки, както и на критериите за подбор на ПАММ сведения за тяхното портфолио имат и своите предимства. Разбира се, е добре да се вземе предвид и размерът на контрол на възнагражденията чрез сравняване на доходността на нейните сметки и инвестиционният портфейл, както и когато е възможно, да се вземат предвид рисковете.
  2. Време. При избора на един човек да търгува или да инвестира, се препоръчва да се вземат предвид фактори като времето. Колко време човек може да се посвети на форекс търговия? Инвеститорът, разбира се, също се нуждае от време, за да вземе решение да инвестира в дадена ПAMM сметка, защото е добре първо да научи, колкото е възможно повече за всички сметки и тяхното изпълнение. Освен това, търговецът може да се научи как да избира най-подходящата за себе си от тези сметки с неговия инвестиционен портфейл. Но търговецът обикновено е притиснат най-вече от времето, необходимо за търговия. В случай, че човек търгува с ПАММ сметка можете да спечели малко повече, отколкото ако направи собствена инвестиция, която ще отнеме от неговото време месеци и ще бъде трудоемка и натоварваща. През тези месеци, той може да се занимава с друга работа, докато инвестициите му се умножават.

В заключение, за да да вземе решение за начина си на търговия на Форекс пазара, един търговец може да избира между самостоятелен вид търговия или да инвестират в ПAMM сметка. Той е хубаво да вземе предвид няколко аспекта, като главните сред тях са печалбата и времето.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *