Как да изберем форекс брокер

„Не греши този, който не прави нищо! Не се страхувайте да правите грешки – страхувайте се да не ги повтаряте!” – Теодор Рузвелт.

Значителна част от начинаещит трейдъри смятат, че Форекс е нещо, от което могат само за ден да спечелят огромна сума пари и то само седейки удобно пред компютъра вкъщи. Ето защо, много трейдъри погрешно смятат, че успеха във форекс търговията зависи от психологията, управлението на парите и търговската система, която човек използва. Това, обаче, не е така!

Всичко зависи от това брокера, към който човек се регистрира и това дали той се интересува на практика от рентабилността на своите клиенти. Ако това е така, брокерът ще се задоволява с по-ниски печалби в краткосрочен план (печалбите на брокера идват само от спреда/комисионната), но в дългосрочен план ще има повече доволни клиенти.

Или, напротив, ако бизнес модела на брокера е такъв, че той се опитва да спечели, колкото се може повече клиенти, е възможно той да не се интересува от загубите на своите клиенти и по този начин ще има само краткосрочни клиенти. Вземането на решение кой вариант е най-добрия за трейдърите, може да се направи след получаването на добро разбиране за качеството на посредника само след тестове на реални сметки.

Важно е да се отбележи, че за провеждането на тези тестове, ще трябва да се изразходват не само много усилия, но и финансови ресурси. За да се избегне това нещо, трейдърите могат да направят свое проучване в Интернет, като всяко изявление в Мрежата е добре да се провери от повече източници. Във форекс общностите търговците на дребно, могат да предложат безпристрастна информация за огромните различия, които действително съществуват между отделните брокери. Не бива да се забравя, че дори една информация да бъде потвърдена от достатъчен брой трейдъри, тя може да бъде нереалистична, защото спекулативните брокери може да са платили за нея и те да са един вид изфабрикувана реклама. Въпреки това, най-вече фактът, че само празни думи и теории не са достатъчни, личното тестване остава най-добрият вариант.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *