Какво е рипъл?

Криптовалута, която видя  сериозни експлозии в цената си, е рипълът. Всъщност, рипълът е изключително горещ в момента, след като цената му експлоадира няколко пъти. Той привлича вниманието към себе си и се смята за една от най-съществените криптовалути.

Макар, че рипълът има своя криптовалута, значението на неговата мрежа се отдава на супер бързата система на плащане. В този пост ще разгледаме какво е рипълът и ще обясним ключови моменти, свързани с тази криптовалута, които може да интересуват инвеститорите. Най-вече, ще обясним какви са основните разлики между рипъла и биткойна.

Преди да поясним основните неща, ще се опитаме да отговорим на въпроса по какво се разграничават биткойна от рипъла.

Рипълът се заражда в Сан Франциско. Той представлява система за разплащане, основаваща се на блокчейн технологията. С други думи, ръпълът представлява протокол за разплащане, който оперира по сходен начин със системата за разплащане на валутна борса. Тази екосистема функционира с криптовалути, традиционни валути и различни видове суровини.

Рипълът позволява на участниците в системата да изградят протокол в тяхната интегрирана система. Скоро след създаването на криптовалутата националната банка на Абу Даби започва да работи с тази система, като осъществява финансови операции предимно при трансгранични плащания.  Системата дава възможност да се реализират парични преводи в реално време.

Рипълът, както и биткойнът използват блокчейн технология, но валутата, с която се реализират плащанията е рипъл.

Във връзка с пазарна капитализация, рипълът се нарежда на трето място, след биткойна и етера, като веднага след нея е лайткойна.

За улеснение рипълът се изписва съкратено като XRP. Възможно е да се свързва и с други традиционни валути, като щатския долар (USD), еврото (EUR) и т.н.

В котировките с щатския долар, обозначението е XRP/USD.

В началото, докато инвеститорите все още не са свикнали с тази криптовалута, могат да търгуват рипъла без да губят реално парични средства с безплатна демо сметка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *