Инста форекс

„Не позволявайте нещата, които са най-важни за вас да остават последни в списъка. Всеки ден си задавайте въпроса: „Това ли е най-добрият начин, по който мога да използвам времето и енергията си?“. Управлението на времето е управление на живота, така че пазете времето си внимателно.“ – Робин Шарма.

Много търговци (особено такива, които търгуват в рамките на деня) подценяват значението на фундаменталния анализ. Важно е да се осъзнае, че движението на пазара е резултат от действията на голям брой субекти, така че е невъзможно да се определи и да се постигне възможно най-добрата позиция. По тази причина е необходимо да се разгледа пазара в няколко различни аспекта.

Търговията на валутните пазари е по същество доста проста. Тя е в основата на покупко-продажбата на валута, следвана от противоположното действие след затварянето на търговията. Въпреки това, когато се взема решение за влизане и излизане от пазара, повечето търговци могат да си създадат истинско главоболие.

Като цяло, има няколко начина да се вземе едно търговски решения. За да се повиши вероятността за успех е необходимо да се вземе предвид техническия анализ, фундаменталния анализ, статистически данни, свързани с поръчките и разпределението на пазара, ако търговецът има достъп до тях.

Когато става въпрос за фундаменталния анализ, не се говори за търсене на действителната пазарна стойност или дисконтиране на приходите. По-скоро нещата опират до търсенето на информация за даден инструмент, свързан с определена валута или икономика в конкретен случай, за да може човек да си създаде свой собствен поглед върху движенията на пазара.

Настроенията представляват разделянето на участниците на пазара в една група от тези, които виждат валутата положително и тези, които виждат бъдещето й по-малко оптимистично. Ако и двете групи на участниците са еднакво големи, цената няма да се движи нагоре или надолу.

Въпреки това, ако една от групите надделява над друга, цената ще се движи според настроенията на групата. При условие, че мажоритарния пакет акции на субектите на валутните пазари е представена от основните търговци, настроенията могат да се разглеждат като отражение на техния поглед върху пазара и определената посока на развитието на цените.

Въпросът е как човек може да разбере какво е текущото пазарно настроение. Добре е да се осъзнае, че всяка валута се движи в зависимост от икономиката на съответната страна, която я е издала. Силата на валутата в този смисъл може да се разглежда като отражение на мощта на дадена икономика.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *