Игра на форекс

„Парите развалят хората…, когато са у други хора.“ – Генадий Малкин.

В тази статия на нашия образователен уебсайт, ще се опитаме да покажем основните факти и терминология, които някои от хората, играещи на Форекс, вероятно ще знаят. Въпреки това, ние ще се опитаме да представим тези факти по правилния начин.

1) Форекс търговията представлява търговия с чуждестранни валути, която се осъществява на най-големия и най-ликвиден финансов пазар в света. В момента дневният му оборот е повече от 5.6 трилиона щатски долара.

2) Някои търговци понякога твърдят, че форекс търговията е игра с нулев резултат. Това до някъде е така, защото всеки купувач се нуждае от продавач, за да реализира сделката си. Въпреки това, ако всички клиентски поръчки са изпратени от вашия брокер на междубанковия пазар, без какъвто и да било конфликт на интереси – тогава можете да реализирате печалба от търговия на финансовите пазари. Основният проблем не е принципът на финансовите пазари, за да се считат за игра с нулев резултат. Най-важният проблем е конфликтът на интереси между търговците на дребно и техните брокери.

3) Спекулативните търговци използват различни системи за търговия като алгоритмични и търговски системи с висока честота, стратегии, които се изпълняват в рамките на деня или дългосрочни стратегии за търговия. Дългосрочните стратегии за търговия обикновено се основават на фундаменталния анализ. Обикновено могат да се разделят подходите на търговците на дребно в ръчни и автоматизирани стратегии за търговия (всички сделки се изпълняват от един компютър и търговецът само задава кодове, които представляват алгоритъм на базата на стратегията му).

Въпреки това, когато става въпрос за условията за търговия над 98% от търговските сметки на всички редовни търговци на дребно се свързват само към една машина за единен пазар. Посредникът на пазара е брокер на търговец, който предлага собствена платформа за онлайн търговия или е свързан с договор за такъв брокер, който може да бъде ECN или STP. По един или друг начин, когато има конфликт на интереси между търговеца и неговия брокер, търговецът може да се откаже от услугите му и да си потърси друг брокер.

4) Участниците на финансовите пазари обикновено ги използват, за да реализират печалба, въз основа на промените (колебанията), които възникват на тях или като застраховат своите бизнес рискове (хеджиране). Специална категория форекс играчи включва правителства и централни банки, които използват финансовите пазари, за да се намесват и да задават паричната политика.

5) Всеки може да бъде форекс играч и да търгува на този пазар 24 часа на ден, 5 дни в седмицата. Форекс се счита за един от типовете най-честни и справедливи начини за инвестиране в света, тъй като пазарът не се влияе от тримесечни отчети на класически акционерни дружества и други подобни фактори. Човек може да печели от това, дали финансовите пазари се покачват или спадат.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *