Депозит във валута

„Вместо да напишете книга, която си струва да бъде прочетена, по-добре направете нещо, за което си струва да бъде написана книга.” Бенджамин Франклин

Добре известно е, че има много различни варианти за отваряне на депозит. Има огромен брой форекс брокери и достатъчно голям брой инструменти, в които тези брокери предлагат на форекс търговците да запазят своя депозит. Разбира се, преди човек да отвори позиция, е необходимо да се анализира самата програма, в която ще бъде депозита, с който ще се прави сделката. Повечето търговци използват валута или злато. Разбира се, всяка валута или благороден метал са склонни да повишат или намалят цената си в определен период от време. В съответствие с това стойност на депозита ще се промени независимо от това дали сделките са извършвани или не, тъй като пазарът е в непрекъснато движение.

Когато един търговец открива депозит за дълго време и се стреми да е успешен търговец, той идва на пазара, за да реализира печалба. В този случай, разбира се, важен фактор за постигане на този резултат е т.н. тегло на депозита в други валути в различни периоди от време. От най-голямо значение е момента, в който той влиза и тегли средства, прехвърля средства от една сметка в друга, използва преобразуване и други. Това означава, че той осъществява преминаването от един актив към друг актив между профилите си. Тук, разбира се, вече има много различни въпроси. В каква валута да открие депозит? Колко време ще бъде в определена форма дадения актив? Кога тегли пари? С какъв актив да се направи конверсия?

Парадоксално, но отговорите на тези въпроси са различни за различните търговци. Всичко зависи от целта, която те следват. Например, изтегляне на средствата за лична употреба е от полза за растежа на националната валута на страната, в която търговецът ще я оползотворява. Същото се отнася и за откриването на допълнителен депозит или преобразуване на вече съществуващ. Ако депозитът е открит в долари или евро, най-подходящият момент за оттегляне ще бъдат следващите върхове и спадове. Същото важи и за златото – влиза се, когато то е на ниска цена и се продава при покачването й!

Има, разбира се, още един важен въпрос: как е възможно това, ако цената е точно по средата между историческите върхове и спадове, а човек иска да продава сега? Има решение! Просто човек трябва да си припомни поговорката, че не бива да се държат всички яйца в една кошница! Тя все още не е загубила своето значение. 

Човек реално има възможност да отвори две сметки – едната, например, в национална валута, а другият в щатски долари. С едната, например, може да работи, като запази другата като хедж-позиция. Така ще постигне по-голямо равновесие на наличните средства, а след това се получава и допълнителна полза. Основното нещо е в момента на оттегляне да се продава по-скъпо, отколкото когато е купувал. Може, също така, да повери управлението на капитала си на професионалистите чрез ПАММ сметка. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *