Два документални филма за Bitcoin или какво е Hype?

Тази публикация разглежда идеологичната битка се води между крайните утописти и основния капитализъм. Банкирането на Bitcoin разглежда каква е тази революционна технология и играчите, които се борят да определят как ще оформят живота ни.

  1. Евангелието на Биткоин.
    Биткойнът е план за банкова валута или най-голямата пирамидална схема някога? Когато финансовият свят се разпадна през 2008 г., един тайнствен гений под псевдонима Сатоши Накамото представи архитектурата на перфектната, безбанкова валута. Bitcoins не могат да бъдат фалшифицирани и могат да бъдат прехвърляни в целия свят с едно натискане на бутон, без транзакционни разходи. До днес никой не знае кой е Накамото, но изобретяването му на първата децентрализирана криптовалута стана световно известна в рамките на няколко години. „Bitcoin Jesus“ Roger Ver инвестира масово в биткоини, когато те все още струват по-малко от един долар, а през 2013 г. видя, че обменният курс на биткоините достига до 1000 долара. Каква е крайната линия сега, когато тази глобално разрушаваща се валута е нараснала до зрялост? Биткойнът е план за справедливи пари,

    2. Неподвижни състояния [IamSatoshi Documentary].
    Извънредни състояния, производство на IamSatoshi, е аргументиран документален проект. Разработването на участието, продуцирането и публикуването на „методи за генериране на партизански филми“ се прехвърлиха между (неакадемични) изследвания на литературата, видео интервюта и студийни сесии. Този процес на разследване позволи да има разговори в реалния живот с някои мислещи лидери в екосистемата на Bitcoin. В опит да се опише общността, която стои зад посланието, да се възприеме мрежа, да си екип от един човек, позволяваше по-лесен достъп до темите. Ентусиазмът и ангажираността, които насищат през обектива в много части на филма, разкриват как осиновителите на Биткойн искат да изследват, да анализират и да покажат на света нещо важно, което е иначе пренебрегвано. Филмът отне три години и 125 видеоклипа до завършването му.

    Заключение: В момента е разрушено доверието към Bitcoin и Blockchain. всички ние станахме свидетели и проследихме възхода на Bitcoin и блокчейн технологията, която го е направила: откритата, разпределителна книга, известна като blockchain. Тъй като технологията blockchain е изпреварила биткойна, по целия свят се е разпространил набор от нови приложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *