График форекс

Волатилност (дълбочина) на пазара е електронен списък от всички поръчки „купува“ и „продава“, организиращ равнището на цените, като те се актуализират, за да се отрази активността в реално време на пазара. Повечето от днешните търговски платформи предлагат някакъв вид изображение, представящо волатилността на пазара, което позволява на търговците да могат да визуализират покупките и продажбите, чакащи да бъдат изпълнени, а не само настоящите оферти. Това позволява те да могат да поискат цени от офертите на участниците и да отправят запитвания и към двете страни на пазара, относно чакащите на опашка цени, както и да проявяват отношение към размера на всички оферти и предложения.

Цялата тази информация може да бъде полезна за търговците, защото показва не само мястото, където цената е в настоящия момент, но и нивото, където тя би могла да бъде   в близко бъдеще. Така търговците могат да се вгледат в дълбочината на пазара, от гледна точа на това как тя може да бъде добавена към базисния инструментариум за търговия.

Вътрешни цени

Волатилността на Международния валутен пазар показва информация за цените, на които търговците са готови да купуват и продават определени обекти на търговия в един времеви момент. Волатилността на финансовите пазари представлява съвкупност от данни, които са известни и като ниво II в дълбочината на пазара (DOM). Теоретично целта на тази информация е да покаже чакащите поръчки под форма на търговски инструмент. Тъй като волатилността на пазара се дефинира в реално време, тя се променя непрекъснато по време на търговската сесия.

Например, инструмент като E-мини S&P 500 договор с фючърси (ES), с който се търгува при изключително голям обем, дълбочината на пазара се актуализира многократно всяка секунда. При търгуваните инструменти с по-малък обем, офертите на участниците могат да се актуализират на всеки няколко секунди, минути или дори часове.

Независимо от това колко често новите оферти идват на пазара, волатилността му показва различните цени и броя на поръчките, в които се подреждат всички цени купува и продава.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *