Графики форекс

Подготовката и изпълнението на плана за търговия е от решаващо значение при формулирането на последователен подход. Търговският план помага на търговците да намалят напрежението и да контролират емоционалните си реакции по отношение на променливостта на цените. Въпреки това, повечето търговци забелязват разликата между теоретичната търговия и действителната търговия. Търговските идеи може да изглеждат прости на хартия, но бързо могат и да се усложнят, когато е необходимо окончателно решение. В тази статия, ще бъдат обсъдени няколко принципа, които можете да използвате за сканиране на пазарите.

Когато анализирате пазарите, винаги е важно да запомните, че не всички решения си струват неприятностите. Има максимален брой ежедневни решения, с които мозъкът ни може да се справи, преди да изпита умора от взимането на решения.

Търговците следва да наблюдават графиките и да се съсредоточат върху финансовия инструмент с най-голям потенциал за деня, седмицата или месеца.

Какво някои анализатори смятат за най-добър потенциал при анализа на графиките? Те съветват да се избягва търговията с големи задръствания и вместо това човек да се съсредоточи върху търговията с инерция в широки отворени пространства. Най-често това се случва, когато има по-малко подкрепа. Може да се използва мотото „Нека пазарът води и аз ще го последвам“. Други търговци споделят принципа: „Пазарите говорят и търговците слушат!“

Ние не контролираме нищо друго освен риска

Както беше обяснено по-рано, търговците трябва да са гъвкави в подхода си към пазара. По всяко време трябва да избягвате „надежда“, че пазарът ще тръгне във вашата посока. Защо? Търговците не могат да контролират ценовите движения, поради което всичко е въпрос на вероятности. Единствената част, която търговците могат да контролират, е рискът, който се поема на базата на деня, седмицата, месеца или тримесечието.

Планирайте търговията и търгувайте съобразно плана

В крайна сметка цялата статия може да бъде обобщена чрез едно много просто заключение: планирайте търговията и търгувайте съобразно плана. Това звучи изпълнимо, просто отнема време за овладяване на подхода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *