Графики форекс онлайн

„Най-образованите хора са онези, които са се образовали сами.“ – Наполеон Хил.

Тази публикация ще се съсредоточи върху форекс графиката с японски свещи, като целта й е да представи ценовата информация, която те предоставят.

Дневна графика на GBP / USD

Японските свещи са една от няколкото различни вида диаграми, които позволяват на търговеца да придвижда колебанията в пазарната цена. Свещите, с тяхната визуална яснота, се използват от 1980 г. насам. Те се превръщат в един от най-популярните методи за форекс технически анализПонякога на пазара, има моменти на поредица от нарастващи или намаляващи свещи, като двата вида се редуват несиметрично: мечи, бичи, мечи, и така нататък.

По отношение на формата си японските свещи наистина приличат на традиционните восъчни свещи. Тялото на свещта има форма на правоъгълникът, посочващ периода между цената на отваряне и цената на затваряне. Фитилите от двете страни, които показват, минималните и максималните цени за определен период от време, са сенките на свещите. Японските свещи са в основата на изграждането на много графични модели на технически анализ форекс.

Както всеки знае, свещта съдържа информация за цената на отваряне и на затваряне – минималната и максимална стойност за определен интервал от време.

Ценовите нива на отваряне и затваряне формират тялото на свещта. Тялото може да бъде бичо и мечо или с други думи, тялото на свещта показва действителния резултат от борбата на купувачи и продавачи.

Стойностите на минималната или максималната цена са двете крайности във времето. Максималните стойности на цените се формират в хода на дейността на купувачите, е минималната на продавачите.

Цените, образувани от минималните стойности и цената на затваряне (мечешка свещ), от една страна, и минималните стойности и цената на отваряне (бича свещ), от друга страна, показват мащаба на борбата на купувачи и продавачи.

Това важи и за сферата на цената, образувана от максималните стойности, и цената на отваряне (мечешка свещ) и максималните стойности и цената на затваряне (бича свещ).

Въз основа на описанието на основната графика с японските свещи с цел получаване на ценова информация, която тя дава, могат да се създадат разнообразни стратегии за търговия.

Стратегия за търговия с тялото на японската свещ

Ето една елементарна стратегия за търговия въз основа на прилагането директно на „реалното тяло“ като показател за тенденцията и посоката на бъдещото движение, обхващащо бичи свещ или бичи тренд и меча свещ или мечи тренд.

Как се формира правоъгълникът?

Японската свещ е създадена, за да илюстрира формирането на пазара, така че се очаква, че следващата дневна свещ е обратна на предишната и така, докато формирането на нейната контра свещ няма да бъде прекъсната и да се появи серия от възходящи или низходящи свещи. По този начин става ясно, че търговията се осъществява строго в посока на тялото на свещта.

Стратегия за търговия „Ценово равнище“

Същността на стратегията е да се определи равнището на цените и по този начин се очакваме свеща за следващия ден  да бъде в една и съща посока.

Добре е да се знае, че трайната тенденция на формиране работи зле.

Търговска стратегия „Високи/ниски свещи като нива“

Това е една проста стратегия, основана на прилагането на стойностите на максималната и минималната цена или сенките на свещите като нива. Висока / ниска дневна свещ изобразява нивата на подкрепа и съпротива, като се извършва в съответствие с правилата на търговията от нивата: тестване (вярно, фалшиво) и отстъпление.

Тази основна информация за форекс диаграмата чрез японски свещи позволява на начинаещите търговци, да се запознаят с този вид графики. Тя разполага с обективна информация за цените и на базата на всичко това, трейдърите могат да създават свои стратегии за търговия и алгоритми. По този начин те могат да разширят своя арсенал от формации и модели от японски свещи, които да им помагат в търговията и да увеличат шансовете им за успех.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *