Графики форекс обучение

„Изучавайте биографиите и мислите на най-богатите хора на света.“ – Джон Рокфелер.

Тази статия разкрива съветите на един от най-добрите трейдъри, който се оттегля от бизнеса съвсем наскоро.

Брус Ковън се пенсионира през 2011 година от хеджиращия фонд „Какстон Предприемачи“, който той създава и ръководи цели двадесет и осем години.

През всичките тези години фондът прави средно по 21% възвръщаемост на година. За сравнение, SPX средно прави по 11%. Брус Ковън има само една слаба година и това е 1994.

Ето и съветите, които той дава:

Отчитане важността на макро-икономиката

Брус смята, че винаги търгува, като взима предвид, в достатъчно голяма степен, настоящата ситуация на пазара. Тоест, той отчита и информацията от Фундаменталния анализ, а не борави само с Техническия. Той се обляга на техническия в голяма степен, но вярва, че човек не би могъл да заеме позиция, ако не знае защо пазара се движи в една или друга посока. Той е наясно с факта, че има и по-добре осведомени инвеститори от него, които имат по-важна информация, за това просто се опитва да наслагва фактите. Пазарът води, тъй като съществуват играчи, които винаги знаят нещо повече, смята той.

Овладяване на движението на цените (price action)

Мечият пазар традиционно се отличава с изключително остри движения надолу, които биват следвани от бързи корекции. По тази причина, по думи на Брус е добре трейдърите да използват също остри движения, които да са в контра на движението на тренда при влизането си на позиция.

Брус споделя още, че съществува значителен брой хора, които са почитатели на техническия анализ. Те вярват, че анализа едва ли не може да предскаже бъдещето, проследявайки миналото. Брус Ковън обаче, не е на това мнение. Той по-скоро счита, че човек е добре да се доверява единствено на своя интелект и сам да си прави заключенията за това, как действията на едни участници могат да повлияят върху действията на други участници на финансовия пазар.

Търговия на „Принципа Хайзенберг“

Принципът тук е, че колкото по-малко очевидно е нещо, толкова по-добро е то за търговията. Колкото по-дълго един ценови модел се проследява от спекулантите, толкова е по-голяма вероятността човек да получи фалшиви сигнали. И съответно, колкото повече един пазар е продукт на неспекулативни интервенции, толкова по-важен е техническия пробив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *