Вълните на Елиът

Тази публикация има за цел да обясни структурата wxy Elliott Wave, често наричана двойна корекция или 7 Swing Elliott Wave структура. Също такаq ще сравни; тази WXY  структура с ABC структурата, обяснявайки приликите и разликите. Статията припознава за своя цел да помогне на трейдърите за изясняване на разликите, кога е прието вълните да се обозначават като WXY и кога да се обозначи като ABC.

Двойна трипластова структура на Eliott (WXY)

Elliott Wave Analysis

Тази структура се нарича още двойна корекция или WXY е коригираща структура с 3 вълни, където третото рамо (вълната Y) обикновено е 100% – 123,6% от първия етап (вълната X) и не повече от 161,8%. Разделението на вълната W се изразява в 3 вълни. Подразделението на вълната Y също е в 3 вълни, така че може да се приеме като структура 3-3-3.

Zig-zag Elliott Wave Структура (ABC)

Elliott Wave Analysis

Структурата Zig-zag Elliott Wave (ABC) е много подобна на WXY. Това е и структура с 3 вълни, а третата част (вълна С) обикновено е 100% – 123,6% от първия етап (вълна А) и не повече от 161,8%. Разликата между двете е във вътрешното подразделение на първото и третото рамо. В ABC, подразделението на вълната А, е в 5 вълни, както и подразделението на вълната С.

Така наречените трейдъри „Wavers“ са запознати обикновено с ABC и факта, че всеки 3 вълни се движат като ABC. В действителност, освен ако подразделението на първото и третото рамо не е в 5 вълни, погрешно е да приемаме, че всеки 3 вълни ще се движат като ABC. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *