Вебинар форекс

„Шампионите продължават да играят, докато се получи.“ – Били Джийн Кинг.

Едно много важно нещо във форекс търговията е човек да си зададе основния въпрос и да може да си отговори на него – колко е готов да рискува и какви загуби би могъл да понесе.

Въпреки, че има много митове за това как трейдъра може да стане милиардер, в тях има много малко истина. Реалността е съвсем различна. Много пъти, форекс търговците са на загуба. Тази статия ще опише някои основни правила, с които човек може да се научи да търгува Форекс по-ефективно.

Правило 1. Трейдърът е добре да се научи как да чете графиката, която показва тенденцията на пазара. Тя показва кога е добре да търговецът да влезе и кога да излезе. Добрият търговец реализира печалбата си вследствие на тези схеми, а не чрез инвестиране в съответствие с неговата интуиция. В търговията с валута няма място на интуицията, просто защото това не е спекулация, а търговска дейност, базираща се на добре планирана стратегия. Докато инвеститорът е на печалба и докато следва тенденциите, именно стриктното спазване на предварително създадения план за търговия ще помогне на играча да се намалят загубите.

Правило 2. Човек е за предпочитане да се съсредоточи върху печалбите и загубите. Вместо върху върховете и спадовете на пазара, е по-добре трейдърът да се концентрира върху обучението си за търговия. Когато следва върховете и спадовете и се опитва да увелича печалбите си, шансовете намаляват, човек започва да играе срещу себе си и печалбата ще се превърне в загуба.

Правило 3 – Интелигентните играчи винаги се адаптират. Когато човек започне да се занимава с търговия, обикновено се препоръчва да се установи съотношението печалба и загуба. 2: 1 съотношение на приходите и разходите обикновено е препоръчителното за търговците. Въпреки това, ключът към успешната валутна търговия е винаги да се поставят целевите поръчки Stop Loss и Take Profit в съответствие с волатилността на валутния пазар и актуалното пазарно състояние. Винаги трейдърът е добре да приемайте печалби, които валутния пазар в момента му предлагат, отколкото да търгува с фиксирана RRR, тъй като ще бъде много трудно човек да се адаптира напълно към настоящата структура на валутния пазар.

Правило 4. По.добре е да се правят множество по-малки сделки, отколкото една голяма. Валутният пазар е много нестабилен и ако човек се опитва да следва върховете и спадовете на пазара, може да изгуби инвестицията си, тъй като това може да се окаже логично изчисление на спекулации. Формулирането на стратегия и следването й стриктно и ще донесат на трейдъра по-малко загуби.

Не бива да се забравя, че за дългосрочна печеливша валутна търговия, човек има нужда от повече печеливши сделки, отколкото губещи или по-големи печалби, отколкото загуби.

След всички тези правила, най-доброто правило, което може да се следва е да се правят малки инвестиции, а не големи. Печалбата, получена от малките инвестиции ще донесе по-голяма сигурност, отколкото от опитите на трейдъра да търси фиксирани печалби с RRR насочване.

Ако човек желае да изпробва Форекс, ще трябва да избере компания (брокер), която ще му даде достъп до валутния пазар чрез своята платформа за търговия. Изборът на правилния брокер е друго много важно решение за дългосрочната печеливша търговия. Добре е новакът първо да се увери, че създадената от него стратегия за форекс търговия дава резултати, като започне с безрискова демо сметка. Едва след като натрупа достатъчно знания и опит може да премине към инвестирането на реални пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *