Бързи кредити- какви документи са необходими

Искате ли да се възползвате от оферта за бързи кредити? Решили ли сте вече конкретна оферта, но не знаете какви документи и сертификати да подготвите?

Какви документи са необходими за вземане на бързи кредити?
Несъмнено ще ви е необходима валидна лична карта, за да изтеглите заем . Отпускането на заем винаги включва необходимостта от проверка на личните данни и самоличността на кредитополучателя – обикновено това се извършва въз основа на личната карта. Някои заемодатели изискват само този документ, предлагащ т.нар бързи кредити.

Някои компании, предоставящи бързи кредити до заплата, позволяват използването на друг документ със снимка, например шофьорска книжка. В по-голямата част от случаите обаче за проверка ще е необходима лична карта.

Трябва ли ми банкова сметка, за да взема бързи кредити?

Нуждаете се от банкова сметка на свое име, когато парите трябва да бъдат преведени по банков път. Въпреки това, дори в случай на лично вземане на пари в брой, много заемодатели изискват допълнителна проверка на самоличността, като се изисква символична сума да бъде преведена от вашата собствена сметка към сметката на кредитополучателя. Това се казва верификационен трансфер, който ще се изисква при потвърждаване на лични данни.

Трябва ли ми удостоверение за доход, за да бързи кредити до заплата?

Кандидатстването за заем до заплата винаги е свързано с необходимостта от предоставяне на размера на получения доход, неговия източник, както и текущите финансови задължения. Много заемодатели, предлагащи заеми до заплата, не изискват удостоверение за доход от работодателя , но дори в тези случаи някои компании проверяват информацията, предоставена по телефона. Това означава, че има възможност заемодателят да се обади на работодателя ви, за да потвърди, че това всъщност е вашето работно място.

В случай, че заемодателят изисква удостоверение за доход, можем да използваме следните документи:
удостоверение за работа и доходи : за хората, работещи по трудов договор, обикновено е достатъчно удостоверение от последните шест месеца.
Извлечение по банкова сметка : може да замести удостоверение за работа и доходи, ако в описанието на преводи ясно се посочват доходите, получени за извършената работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *