Български форекс брокери

„Всички искат да говорят с мен сега, когато имам пари.“ – Кен Бейтс.

Когато човек търси най-подходящия брокер за себе си е добре първо да си отговори на въпроса ниските спредове ли са най-важни? Напредъкът на валутната индустрия изглежда, че се утилизира при такава скорост, че хората едва ли имат време да се адаптират към нея. И тъй като индустрията се развива, толкова бързо, процеса на търговия става все по-достъпен и разходите по този начин ствата все по-малки.

В наши дни все повече инвеститори показват интерес към валутната търговия, с все по-голяма ликвидност и при ценова агрегация. Почти обичайна практика е брокерите да налагат по-малки цени за услугите си и да рекламират спредове с по-ниски пипсове.

Професионалните търговци, които естествено искат да заплатят, колкото е възможно по-малки разходи при своята търговия, подобни реклами често са изкушаващи. Но на практика се оказва, че по-ниските спредове в крайна сметка струват много на търговците?

Разликата между двете цени купува и продава при определен финансов инструмент зависи от начина на плащане на един брокер за предоставяне на достъп до международния валутен пазар.

Има нещо, което е също така важно, дори е по-важно от ниските спредове.

Това е цената, която трейдъра плаща от време на време, когато му се начислява комисионна за сделките, които прави. Спредовете се определят не само от това колко много брокерски такси за търговия включва даден инструмент, но също така и от наличната ликвидност на пазара.

По време на нормални пазарни условия, разликата между цена купува и цена продава на даден инструмент като цяло остава стабилна, във връзка с най-популярните, силно търгувани валутни двойки, които обикновено имат най-ниските спредове.

Ако, обаче, съществува значителен дисбаланс между търсенето и предлагането, спредове могат да се увеличат значително. Същото се наблюдава и по време на неликвидност или когато в един основен пазар се провежда някакво събитие, например, промяна на лихвените проценти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *