Брокер форекс

„Някога всички ще умрем. Без значение на колко сме, трябва да се възползваме от времето, което имаме, за да сме щастливи. Сега пред нас има безброй възможности, позволяващи ни да построим животът такъв, какъвто го искаме.” – Гари Вайнерчук.

Forex търговията дава възможност да се извършват финансови операции с други търговци с посредничеството на т. нар. брокери. Тази публикация цели да даде повече светлина, относно брокерите, които изпълняват роля на посредници между отделните търговци и участниците на пазара.

Регламентът на брокерите

Лицензът за право на дейност се издава от регулаторна агенция и е изключително важен за кредитирането на един форекс брокер. Дори, когато един трейдър прави бизнес с орегулиран Форекс брокер, няма гаранция за безпроблемна търговия. Лицензът обаче, може да служи като така необходимата застраховка срещу евентуални проблеми или измами. Важно е къде е местонахождението на регулаторната агенция, защото ако тя се намира на географско място от другата страна на земното кълбо при спор, ще трябва трейдъра да се обърне към него, за да си защити правата.

Видове брокери

Обикновено поръчките се обработват чрез компютърни системи и това е нормално. Спредовете, които се предлагат на търговците, могат да бъдат променливи или постоянни. Понякога брокерите могат да спечелят тяхната комисионна като процент от разпространението. От друга страна, търговците са маркет-мейкъри и те имат бърза скорост на търговия търговия (Dealing Desk), която отговаря за обработката на поръчката. Моделът на ECN също е много разпространен, тъй като дава на дребните търговци достъп до оферти, които се котират директно от създателите на пазара, което довежда до по-ниски спредове.

Марджин(резерв) и ливъридж (кредитно рамо)

Марджинът е едно от най-атрактивните явления във форекс търговията. Преди откриване на сметка към един брокер е от решаващо значение, дали човек е наясно с неговата нужда от допълнително обезпечение. Форекс брокерът има право да издаде обезпечение, когато маржът във валутната сметка на трейдъра се окаже недостатъчен. Практическите правила в такива ситуации се различават между различните брокери, които могат да решат да затворят определена сделка на търговеца или да го попитат за увеличаване на маржа. Също така, ливъридж е от жизненоважно значение. Ливъридж е възможността на трейдъра да отваря позиции на стойност, по-голяма от маржина по сметката. Трейдърът е добре да избере брокер, който подхожда най-добре на възможностите и нуждите му за търговия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *