Брокерски тайни

Нелоялните брокерски компании не искат клиентите им да разбират за някои данни от тяхната вътрешна информация. Иначе казано, те не желаят търговците на дребно да узнават истината за това как точно работят на финансовите пазари, както и принципите за това как брокерските компании правят най-големите им печалби.

Принципът на участниците на пазара е много прост. Когато търговец на дребно реализира печалба, маркет-мейкърът (пазарен производител, който има правото да определя цените на валутите) губи същото количество пари (затова форекс търговията понякога се нарича игра с нулев резултат). Това е причината, поради която, ако сделките се извършват със само един маркет-мейкър, то търговията никога няма да се окаже печеливша за търговците на дребно.

Когато един търговец прави някаква печалба с лош брокер, маркет-мейкърът използва мръсни практики, които не са очевидни на пръв поглед. Например, маркет- мейкърът ще постави не по указания в поръчката начин Стоп-загубите, ще разшири спредовете по времето на изпълнение на сделките, ще замрази платформата за търговия и така нататък.

Така че, ако един търговец желае да бъде печеливш или да постигне по-добри резултати в своята търговия, той се нуждае от пряк достъп до междубанковия пазар чрез своя посредник, където доставчици на ликвидност да се състезават и да предоставят най-добрите цени за своите сделки.

Основният проблем не е, че търговията е игра с нулев резултат, тъй като много хора мислят, че основната причина, поради която търговците губят пари е конфликта на интереси с участниците на пазара. Ако сделките се изпълняват без какъвто и да е конфликт на интереси, ще се отвори нова възможност за индивидуалните търговци да получават печалбите, които техните търговски системи наистина заслужават.

Как 98% от брокерите на дребно правят своите печалби!

снимка

98% от търговците мислят, че търгуват чрез ECN / STP брокери, а всъщност чрез такива брокери търгуват едва 2% от тях.

Брокер, който осигурява истински и пряк достъп до междубанковия пазар, където се изпълняват всички финансови операции на търговците на дребно, се свързва с MetaTrader 4 платформа за форекс търговия, за осигуряване на ликвидност. Свързването се осъществява с платформа до междубанковия пазар.

Някои брокери дори предлагат на пазара междубанкови платформи за своите клиенти. Въпреки това, подобни решения обикновено са използваеми само за хедж-фондовете и големите финансови институции. Така че само тези технологии ще гарантират, че няма да се стига до конфликт на интереси с некоректни брокери и че финансовите операции ще се изпълняват на най-изгодните цени на междубанковия пазар.

Въз основа на фактите, изложени по-горе, се надяваме, че стана ясно, че има огромни разлики между различните брокери. Огромното мнозинство от трейдъри считат, че тяхната стратегия за търговия губи поради възникнала промяна в състоянието на пазара, а те просто са хванати в капана на нелоялни брокери. Ясно е обаче, че много форекс играчи губят големи количества пари или пък правят чувствително по-малко количество печалби, отколкото стратегията им позволява, поради недобър избор на брокер.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *