Брокери форекс

„Търсете правилните, а не най-добрите хора.“ – Джак Ма.

Спот курсът се котира с разликата между двата курса „купува“ и „продава“, която трябва да се взима под внимание при всяка валутна сделка. Тази разлика се нарича спред или марж. Всеки форекс трейдър има право да търси брокер, който предлага ниски спредове.

Спредът, в крайна сметка, играе значителна роля в рентабилността на сделките и всеки търговец се стреми да получи най-малката разлика в цените. Има поне едно нещо, което е също толкова, ако не и по-важно от ниските спредове, и това е сигурното и надеждно изпълнение на поръчките. За да се възползват от ниските, рекламирани спредове на борсовите посредници, първо е добре човек да се увери, дали наистина са такива спредовете в платформата.

Преди да се спре на брокер, начинаещият трейдър може да направи свое проучване, за да бъде сигурен, че брокера който избира, предоставя изпълнение на поръчките с високо качество, както и че ниските спредове, които рекламира се гарантират.

На второ място, трейдърът е добре да се убеди, че поръчката му се изпълнява по цената, която вижда, когато кликне върху „купува“ или „продава“, а не с няколко пипса разстояние.

Бързината и надеждността за изпълнението на поръчките гарантира, че при подаване на заявка, човек да купи или продаде даден инструмент и брокера ще извърши заявката в равнището на цените, които човек вижда. Това очакване е реалистично в повечето случаи, а не винаги поради естеството на висока волатилност на този пазар.

Това означава, че когато човек извършва една финансова операция, не се получават приплъзване или пък постоянно ре-котиране. Трябва да се има предвид, че и двете са напълно нормални и от време на време дори може да се очакват при силна нестабилност на пазара. При брокерът, който не отговаря на нужните изисквания в нормални пазарни условия не трябва често да се прекъсва търговията. Честото бъгване е също причина човек да си потърси друг брокер.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *