Биткойн за начинаещи

Създадохме тази статия, за да обясним какво е биткойн за начинаещи . Статията е базирана на страницата за обучение на портала blockchain . Ще научите какво е биткойн, за какво е, защо трябва да го използвате и как да купувате биткойни.

Децентрализирана цифрова валута

Биткойн е цифрова валута, която циркулира в децентрализирана мрежа. Тя позволява на потребителите да сключват сделки директно помежду си (партньорска или партньорска) без посредник да управляват обмена на средства.

Сигурен финансов актив

Биткойн е дигитален актив. Поради това се използва като други активи в замяна на стоки и услуги. Въпреки това, за разлика от традиционните валути и активи, на Bitcoin е лесно преносим, дели и необратима .

Ефективен и евтин ресурс

Биткойн увеличава ефективността на финансовата система и дава възможност за доставяне на финансови услуги на драстично по-ниска цена , като дава на потребителите повече власт и свобода .

Защо трябва да използвате биткойни?

Има няколко причини да започнете да използвате биткойн. Ето някои от тях:

  • ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ФИНАНСОВИЯ ПАЗАР: Биткойн е най-добре представящата се валута в света за четири от последните пет години.
  • ЛЕСНО И НИСКИ РАЗХОДИ ЗА МЕЖДУНАРОДНИ СДЕЛКИ: Като глобална валута можете да изпращате биткойн на всеки, навсякъде по света, без да се притеснявате за международни такси за трансфер.
  • ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ И СИГУРНОСТ: Съхраняването на вашите сигурни биткойни в портфейла означава, че никоя организация не може да блокира вашите средства.
  • ИНКЛЮЗИВНО: bitcoin дава възможност на милиони хора по света да сключват сделки, да запазят и осигурят пътя си към по-добро финансово бъдеще.

Как да закупите биткойни?

Необходими са 3 прости стъпки, за да купите биткойни: създайте портфейл , купете биткойни и прехвърлете биткойните във вашия портфейл.

1) СЪЗДАДЕТЕ ПАРТНЕТ

Имате нужда от портфейл, за да съхранявате вашите биткойни. Можете да използвате виртуални или физически портфейли (хардуер).

Физическите портфейли включват Trezor и Ledger. Това са физически устройства, които могат да бъдат свързани с вашия компютър и запазват частни ключове за пълна конфиденциалност и сигурност.

Поради високата цена на физическите портфейли, алтернатива е използването на виртуални портфейли (смартфон или настолни приложения). Предлагаме ви да използвате някои от следните портфейли: Samourai или Blockchain .

Ако имате нужда от помощ, прочетете тази статия, където преминаваме през инсталирането на портфейла Samourai стъпка по стъпка.

2) КУПУВАЙТЕ БИТКОЙНИ

Можете да закупите чужди биткойни или директно (P2P), или на борси (брокери, които посредничат в онлайн купуването и продажбата).

Нашето предложение е да създадете надежден акаунт за търговия (посетете Biscoint за списък на доверени брокери) и да закупите вашите биткойни там.

След покупката ще можете да изтеглите биткойни . Това означава да прехвърлите закупените от брокера биткойни във вашия портфейл (онлайн или физически).

Разберете как да направите този трансфер по-долу.

3) ПРЕДАВЕТЕ БИТКОЙНИТЕ НА ВАШИЯТА СИ

адрес

Когато създавате портфейла си , за вас беше създаден уникален и уникален адрес . Този адрес може да бъде достъпен само за прехвърляне на биткойни към някой друг с помощта на паролата му (портфейлът – физически или виртуален – се грижи за частни ключове). Но за да получавате пари, просто изпратете на някого биткойни.

Това означава, че брокерската къща, в която сте закупили вашите биткойни – или човекът, който ви е продал биткойните, трябва да знае този адрес, за да ви изпрати биткойните, когато решите да ги изтеглите.

Вижте пример за биткойн адрес: 149w62rY42aZBox8fGcmqNsXUzSStKeq8C

Изтеглете посредническите биткойни

Можете да изберете да оставите вашите биткойни в брокерската къща, където сте купили. Това обаче не е добра практика и не се препоръчва от общността. Ще прочетете и чуете много израза „обменът не е портфейл“ или „посредничество не е портфейл“. В идеалния случай изтеглете биткойните и съхранявайте в портфейла си .

Освен това, ако сте закупили биткойни директно от един човек (партньорска към партньорска), той трябва директно да прехвърли биткойните във вашия портфейл.

И накрая, когато поискате изтегляне на BTC (bitcoin) за вашия портфейл, на уебсайта на брокера или приложението, където се съхраняват вашите биткойни, трябва да въведете адреса на портфейла си и да заявите пратката .

Получавайте биткойни директно от някой друг

Ако става въпрос за лице (P2P), просто въведете адреса на лицето и изчакайте пратката . Обикновено блоковете се минират за 10 минути. Това обаче може да отнеме часове, в зависимост от обема на мрежовите транзакции. Като цяло се препоръчва да изчакате поне 2 мрежови потвърждения, за да се счита една ефективна транзакция. Възвръщането на 2 потвърждения би било изключително скъпо (скоро ще говорим повече за това – следвайте нашия блог).

Потвърждение на транзакцията

Когато транзакцията бъде потвърдена от мрежата, биткойн ще бъде наличен във вашия портфейл. Това ще им позволи да бъдат изпращани до други хора (P2P), други портфейли или други брокери. В допълнение, те могат да се използват и в различни заведения и компании, предлагащи продукти и услуги, приемащи биткойни като плащане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *