Аverage true range индикатор

„Успехът обикновено идва при онези, които са твърде заети, за да го търсят.“ – Хенри Дейвид Торо

Тази публикация ще разгледа волатилността в контекста на форекс търговията. Също така, ще се прецени потенциалния размер на печалбата на пазара, който пазарът може да предложи.

Използването на индикаторът от техническия анализ Average True Range (ATR) има за цел определянето на целевите поръчки Стоп-загуби и Прибери-печалби. Индикаторът може да се използва като стратегия, когато се търгува въз основа на нестабилността.

Всеки, който се е занимавал за определен период в живот си с форекс търговия знае колко е важно да се определят местата на целевите поръчки правилно. Индикаторът Average True Range (ATR) позволява да се измерва настоящата нестабилност на пазара и да се определя точното място на Стоп-загубите, така че човек да не излезе от пазара твърде скоро или с твърде малка печалба.

Винаги може да се види текущата стойност на показателя в горния ляв ъгъл. На графиката по-долу може да се види как се анализира валутната двойка EUR / USD, в едночасова времева рамка H1 и ATR е настроен на 14 периода. Текущата стойност на ATR е на 15 пипса. При определянето на Стоп-загуби и Прибери-печалбата на базата на индикатора за ATR, може да се използват някои кратни на текущата стойност на ATR. Най-добрият начин е да се мине през определен период от примерни сделки, които ще бъдат извършени въз основа на стратегията, в която се използва историята. Така ще се разбере коя множествена стойност ще работи най-добре в съчетание с конкретната стратегия за търговия.Използването на индикатора Average True Range (ATR) служи, за да се филтрират възможните лоши сделки. По-голямата част от търговците като разчитат на волатилността, за да направят по-големи печалби. И наистина, без нестабилността на финансовите пазари, търговците не биха били в състояние да изпълняват всичките си сделки. Въпреки това, въпросът е дали всяка търговска стратегия се нуждае от огромни пазарни движения или някои стратегии по-скоро предпочитат спокоен пазар, търгуван в някой хубав обхват. И двете ситуации предлагат изгодни възможности, но и двете ситуации изискват различни подходи за търговия.

Благодарение на правилното използване в търговията на индикатора ATR, ще бъде по-лесно на търговците да филтрират онези ситуации, които биха искали да избегнат. Индикаторът, също така, ще покаже кога е най-доброто време, за да се търгува. Той се концентрира върху ситуацията на пазара и това дали стратегията за търговия отговаря, следователно, когато човек свикне да го използва ще има огромен шанс да постигне по-голяма печалба.

Търговците не бива просто да разчитат на късмет и обикновения си личен инстинкт, а да се запознаят по-отблизо с Average True Range (ATR) индикатора и да помислят как той може да бъде полезен за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *