Аналитика форекс онлайн

„Младите хора трябва да знаят какво е гъвкавост, какво е провал и какво се очаква от тях: Знаете ли какво е истински провал? Когато приключи борбата. А гъвкавост? Можете да разберете това, когато преживеете тежки житейски ситуации, разочарования и неуспехи. Какви са вашите задължения? Бъдете по-прилежни, работете повече и имайте по-големи амбиции от другите.“ – Джак Ма.

Тази публикация ще се занимае с явлението приплъзване, по известно като слипидж в контекста на форекс пазара.

Един брокер може да рекламира, да търгувате EUR / USD за един пипс. Това означава, че една стандартна валутна двойка EUR / USD може да се търгува за 10 щатски долара. Но това е само половината от това, от което се нуждаете, ако възнамерявате да търгувате сериозно на Форекс.

Представете си, че при всяко влизане и излизане на пазара, брокерът може да ви помогне да получите по-високи приходи от средно изоставане от 0.5 пипса. На всяко влизане (средно) ще получавате изпълнение от 0.5 пипса разлика и при всяко излизане тя ще бъде още 0.5 пипса. Това е още 10 долара за двойката EUR / USD, което е много! Слипиджът изглежда като незначителна разлика на пръв поглед и повечето търговци може би няма да забележат и да се оплакват от това, но в края на краищата, това е ключов, определящ фактор между успеха и провала.

Нека си зададем въпроса възможно ли е да се разбере как и в чия полза става приплъзването? Слипиджът трябва понякога да е отрицателен, а понякога положителен, но неговата стойност се очаква да бъде напълно неутрална в дългосрочен план. С някои брокери, обаче, стойността на приплъзването става все по-негативна. Нека да онагледим с един статистика след една година на търговия. Ако приемем, че един търговец търгува с една и съща стратегия, той изпълнява 2 сделки средно с 1 стандартен обем.

Да предположим, че има 260 работни дни в годината и че имаме два брокера. И двата са със спред (разпространение) от 1 пипс за EUR / USD. Първият посредник (честният) има неутрално приплъзване, а вторият, обаче, има отрицателно изместване на 0,5 пипса на транзакция. Резултатите след една година на търговия ще изглеждат ката:

Справедливият брокер = 2 изпълнени поръчки на ден х 10 USD / 1 лот (без приплъзване) х 260 дни =  5 200 USD

Несигурният брокер = 2 изпълнени поръчки на ден х 20 USD / 1 лот (всяка сделка с приплъзване) х 260 дни =  10 400 USD

Това означава, че при търговия, използваща идентична стратегия с ненадежден брокер, вие ще платите 5 200 долара повече! Добре е да помислите, също така и за това, че средното изоставане при ненадеждните брокери може да бъде много повече, тъй като някои търговци изпълняват повече от 2 лота на ден. Разликата след това става още по-голяма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *