Александър Николов форекс

„Натъпканата с пари кесия се носи по-леко, отколкото празната просешка торба.“ – Мориц Готлиб Сафир.

Междубанковият пазар е мястото, където търсенето и предлагането отговарят едно на друго. В него участват почти всички представители на финансовия сектор, включително банки, инвестиционни фондове, централни банки, международни финансови институции, брокери и в най-добрата ситуация поръчки от търговци на дребно. Наличието на добро разбиране на принципите за това как финансовите пазари и извършването на сделки работят на междубанковия пазар е от съществено значение за успешната търговия на финансовите пазари.

Представете си междубанковия пазар като финансова система, в която най-големите банки в света и други финансови институции си взаимодействат по електронен път, по телефона или се свързват по друг начин. Някои от сделките се извършват от самите банки, а други могат да се извършват от банки или посредници (брокери). Сделки на междубанковия пазар се изпълняват, освен за печалба и за застраховане на риска, т. е. хеджиране, което произтича от рисковете, свързани с дейността на корпорациите.

Обемът на сделките на междубанковия е приблизително 50% от общия брой сделки, които се сключват във финансовата система.

След като сте наблюдавали валутната търговия от известно време, може да се окаже много полезно и удобно изграждането на ваша, лична система за валутна търговия. Това по същество е набор от правила, които може да създадете и които ще действат като водач за търговия, докато търгувате. Създаването на такава система прави форекс търговията лесна, тъй като по този начин ще прекарвате по-малко време да мислите за това, кога да влезете или излезете от пазара.

Със системата за ви търговия, вие ще трябва само да следвате правилата, които сте създали, както и да изчакате, докато бъдат се появят определените за влизане или напускане на форекс пазара сигнали. Основните ползи от изграждането на вашия собствен търговски план имат за цел да намерите добри входове и изходи в генерирането на максимална печалба, както и избягването на фалшивите сигнали.

Добрата система за търговия намалява емоционалното напрежение, което може да доведе до загуби. За всяка една система, за да бъде ефективна, човек е добре предварително да определи нейните правила и да бъде дисциплиниран в реализирането на стратегията винаги, когато е на пазара.

Ако сте готови със създаването на система, вече може да се помисли за откриване на демо сметка за провеждане на виртуална търговия.

В края на този период, след определени тествания, ако се чувствате удовлетворени от постигнатите резултати, поздравления! Можете да преминете към търговия с реална сметка! Ако не, регулирайте системата за търговия и тествайте отново, докато не останете доволни от получения резултат.

Търговците на дребно и спекулантите не са в състояние директно да изпращат своите сделки на междубанковия пазар, тъй като достъпът до него е свързан с много високи капиталови и технологични изисквания. Въпреки това, за тези търговци е изключително важно, че техният доставчик (брокер), ще изпрати всички сделки за изпълнение до реалния междубанков пазар. Това е единственото място, където търговците могат да изпълняват своите търговски поръчки, без конфликт на интереси и това им осигурява възможност да постигнат дългосрочно печеливши резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *