Адмирал форекс

„Постоянството е пътят към успеха.“ – Анонимен

Приплъзването е често срещано нещо, което се среща при всички видове брокери, особено, когато търговците се опитват да изпълняват големи обеми (поради дълбочината на пазара). То може да се дължи и на състоянието на  пазарите, които са в период , характеризиращ се с нестабилните показатели. Тук причината е наличната латентност, тъй като пазарът се движи изключително бързо. Слипиджът силно зависи от качеството на доставчиците на ликвидност, които определен брокер използва, а също и на технологиите му.

Проблемът, обаче, е как по-голямата част от брокерите работят. Ако те могат да изпълнят всяка поръчка на по-добра цена, те трябва да го правят, но те не печелят от положителното изоставане при търговията и по този начин количеството на приплъзване отива веднага в джоба им.

Очевидно тези видове брокери винаги ще добавят отрицателен слипидж на сделките на своите клиенти. Лошокачествените брокери дори може изкуствено да увеличават изоставането.

Слипидж, в краен случай и с лош брокер може да достигне десетки пипса, а средната стойност на приплъзване ще бъде много по-висока от разпространението. След сто сключени сделки, сключени с отрицателно изоставане с брокер с платформа с лошо качество при обем от 1 лот могат да се получат разходи за хиляди долари!

Приплъзването е основната причина, поради която една и съща търговска стратегия с различни брокери винаги постига абсолютно различни резултати. Всъщност не може да има огромни разлики, ако брокерите са надеждни и сигурни. Дори и най-добрата стратегия в света може да се превърне в загуба с брокер с лошо качество. От друга страна, добрите стратегии, търгувани с брокерите с отлични технологии ще постигнат последователни и дългосрочни печеливши резултати.

Ние, екипът на forex-factor.com определено препоръчваме да се търгува само с честни брокери, които прилагат, както положителни, така и отрицателни отклонения (слипидж), в сделките на своите клиенти.

Истината за това дали един брокер е надежден може да се открие, като се сравнят резултатите от същите автоматизирани стратегии за търговия с резултатите и с други брокери. Когато резултатите се различават с десетки или дори стотици проценти, може да се помисли за търсене на нов брокер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *