Криптовалути мнения

„Ако продуктът на нечия работа е посредствен, никой няма да му обърне внимание. Ако обаче създаденото е шедьовър, то ще развърже хиляди езици и ще стане мишена на много завистници.“  – Наполен Хил.

Тази публикация ще разгледа два съществени аспекта, свързани с регулацията и постоянната ликвидност и котировките, свързани с криптовалутите.

Регулацията

Admiral Markets е регулирана финансова институция, от британската надзорна комисия (FCA). Компанията попада и под регулацията на европейската директива за пазарите на финансови инструменти (MiFID), влязла в сила на 1 ноември 2007 г. Тя регулира пазарите на финансови инструменти за предоставяне на инвестиционни услуги и дейности в рамките на Европейското икономическо пространство (ЕИП). ЕИП включва 28 държави-членки на ЕС, както и Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Да търгувате с регулиран финансов посредник, не бива да се подценява, като фактор. Това дава гаранция за средствата ви от най-високо ниво.

Благодарение на регулацията на Admiral Markets, индивидуално лице или малка фирма, имат правото да бъдат компенсирани от FSCS. Компенсаторната сума е до 50 000 паунда.

Ако банката, която се използва за държането на отделените клиентски пари бъде обявена в ликвидация, всякакви загуби ще бъдат споделени от клиентите, пропорционално на техния дял от общата сума, държана във фалиралата банка. Всички средства, загубени в резултат на това биха били обхванати от FSCS до ограничение от 75 000 паунда за всеки клиент.

bitcoin-mining

Постоянна ликвидност и котировки

Друго предимство да търгувате със CFD-та на криптовалути в Admiral Markets е свързан с ликвидността. За разлика от това да търгувате с виртуалните валути на конкретна борса, която може да преживее временна ликвидна криза и дори срив свързан с хакерски атаки, или кибер-кражби, търговията със CFD-та на криптовалути в Admiral Markets, Ви подсигурява постоянна ликвидност. Тази ликвидност, се гарантира от няколко от най-големите борси на криптовалути в света.

Това до голяма степен Ви предпазва от описаните по-горе негативни събития, ако търгувате на конкретна крипто-борса, които могат да ви донесат съществени финансови загуби.

Няма как да не посочим и факта, че ако търгувате с някоя друга криптовалута, различна от биткойна, тя ще се превалутира в биткойни, когато купувате и продавате съответната валута. Това се свързва с допълнителни такси и комисиони и допълнителен ликвиден риск.

Admiral Markets, Ви предоставя възможност да търгувате с трите най-големи, по пазарна капитализация, криптовалути в света, различни от биткойна, без нуждата от това, те да бъдат превалутирани в биткойни, когато ги купувате и продавате и без допълнителни такси и комисиони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *